Laga en god Paella i en paellapanna

I samarbete med muurika.se

Paella är en traditionell spansk maträtt från regionen Valencia, känd för sin rika smak och variation. Den består vanligtvis av ris, saffran, grönsaker, kött (som kyckling eller kanin) och skaldjur. Den lagas och serveras traditionellt i en stor, grund panna som också kallas för paellapanna.

Paella kan varieras på många sätt, men det är den specifika pannan och tillagningsmetoden som definierar rätten. Riset ska vara lätt och luftigt, med en smakrik buljong som bas och en knaprig botten, kallad ”socarrat”, som är en delikatess i sig.

Vad är en paellapanna?

En paellapanna är en vid, grund panna med låga kanter och två handtag. Dess design möjliggör jämn värmefördelning och effektiv avdunstning av vätska, vilket är avgörande för att få till den perfekta konsistensen på riset. De flesta paellapannor är tillverkade av kolstål, vilket ger snabb och jämn uppvärmning.

Att hitta rätt paellapanna

Om du ska köpa en panna för att göra paella i, så finns det en del saker att fundera på. En paellapanna för festmåltider kan du hitta hos Muurikka.se. De har även annat som grillpannor och mycket mer. När du ska kika efter en passande paellapanna, så är det bra att fundera på materialet. Kolstål är det traditionella valet och ger den bästa uppvärmningen och autentiska smaken. Rostfritt stål och emaljerade paellapannor är också populära alternativ, då de kräver mindre underhåll.

Storleken på pannan beror på hur många personer du planerar att servera. För en mindre familj kan en 30–35 cm panna vara tillräcklig, medan en stor familj eller fest kan kräva en panna på 50 cm eller mer.

Se till att pannan har låga kanter och bred yta för att möjliggöra jämn tillagning. Handtagen ska vara robusta och värmebeständiga för säker hantering.

Köp en Muurikka paellapanna

Muurikka är ett välkänt märke som erbjuder högkvalitativa paellapannor, perfekta för utomhusbruk. Dels har de pannortillverkade i kallvalsat stål dels har de även paellapannor i kolstål och gjutjärn.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*